Rapport från Gammelvala

På Gammelvala 2013 fick vi en ny lokal i ladan, tillsammans med en samling gamla bonderedskap och hushålls utrustning. som alla verkade betydligt äldre än de flesta av våra apparater!

image001

Här ser vi Lennart Nilsson, Christer Aronsson och Ulf Nilsson som installera elkablar den allra första dagen. Nedan ser vi hur utställningen blev, med apparater till vänster, försäljningsdisk med böcker och CD-skivor och annat till höger, samt radioverkstaden längst bak.

image003

I år hade vi med en modell av ett elektronrör, som var roligt att visa upp – vi har alltid en plansche med en bild av ett rörs konstruktion, men det är lite mer påtagligt då man ser en modell. Den står här på disken, bredvid en fin 50-tals radio som var i bruk hela tiden och en mindre radio med baksidan fram för att visa upp hur det såg ut en gång i tiden.

image005

10 medlemmar ställde upp under veckan och visade vår utställning eller lagade radio eller bådadera. En mycket bra uppslutning! Det kom mycket folk och vi fick några fina gåvor och några nya medlemmar. En lyckad satsning för Radiomuseet!

Jeanette Nilsson  Jeanette62373@hotmail.com